طرز تهیه راتاتوی فرانسوی و نخود، برگ چغندر و تخم مرغ آب پز، دو غذای مناسب گیاه خواران، همانطور که می دانید در رژیم غذایی گیاه خواری شما از خوردن هرگونه گوشت و لبنیات منع شده اید. برای همین تنوع غذایی شما به شدت پایین می آید. نگران نباشید! ما در این مطلب به شما دو غذای خوشمزه و متنوع را آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
راتاتوی فرانسوی
مواد لازم برای تهیه راتاتوی را میتوان به آسانی با سایر مواد جایگزین کرد.
(برای ۸ الی ۱۰ نفر)
مواد لازم:
- ۵۰۰ گرم بادمجان
- ۵۰۰ گرم گوجه فرنگی
- نمک
- ۵۰۰ گرم کدوسبز
- دو الی سه عدد پیاز بزرگ
- ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- دو حبه سیر
- فلفل، شکر و سرکه برای طعم بخشیدن
- یک چهارم قاشق چایخوری تخم گشنیز
- ریحان یا برگ جعفری تازه
طرز تهیه:
بادمجان و کدو سبز را برش دهید. آنها را در یک صافی بگذارید و روی آن نمک بپاشید اجازه دهید به مدت یک ساعت خشک شود.
گوجه فرنگی را برش دهید. پیاز را به آرامی بپزید و سپس سیر را به آن اضافه کنید. بعد از نرم شدن پیاز، بادمجان و فلفل را اضافه کنید. روی آن را بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه بپزد. گوجه فرنگی و کدو را اضافه کنید و سپس روی آن نمک، فلفل و کمی شکر و سرکه بریزید. بدون گذاشتن درب ماهیتابه، آن را به آرامی بپزید. ۱۰ دقیقه آخر تخم گشنیز را اضافه کنید. سبزیجات نباید له شود پس آن را زیاد نپزید. آن را با جعفری یا ریحان سرو کنید.
نخود، برگ چغندر و تخم مرغ آب پز
این یک غذای سالم و کامل است. پخت ساقه چغندر با نخود میتواند سفتی آن را کمتر کند.
مواد لازم:
- ۳۰۰ گرم نخود
- ۳ عدد پیاز
- روغن زیتون فوق بکر
- یک قاشق چایخوری فلفل تند
- دو قاشق چایخوری تخم گشنیز
- نمک
- دو ساقه کرفس
- یک عدد هویج
- سه حبه سیر
- برگ چغندر
- برگ بو
- گوجه فرنگی به صورت کنسرو
- سرکه به مقدار لازم
- تخم مرغ آب پز ۶ عدد
- فلفل سیاه
طرز تهیه:
نخودها را در یک کاسه بزرگ بریزید و روی آن را با آب سرد بپوشانید و اجازه دهید یک شب در داخل آن بماند. زمانی که برای پخت آماده بودید، نخود را آبکشی کنید. آن را در یک ظرف بگذارید و کمی آب رویش بریزید. یک عدد پیاز را خرد کنید و به آن بیفزایید. سپس روغن زیتون، فلفل تند و تخم گشنیز را اضافه کنید. اجازه دهید آب نخود بجوشد و سپس حرارت را کمتر کنید و به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.
بعد از پخته شدن نخودها، از روی حرارت بردارید. در این میان، باقی مانده پیاز را خرد کنید و آن را در یک ظرف بزرگ بریزید و روغن زیتون و کمی نمک بپاشید. درب آن را بگذارید و به آرامی به مدت ۱۰ دقیقه بپزید. بعد از پخته شدن پیازها، کرفس و هویج را خرد کنید. حبه سیر را در آب گرم فرو ببرید و اجازه دهید چند دقیقه بماند. سپس پوست آن را بردارید و له کنید. برگ چغندر را زیر آب سرد بشویید و خوب خرد کنید.
حالا کرفس، هویج، سیر و برگ چغندر را به پیاز خود اضافه کنید و برگ بو را به آن بیفزایید. خوب هم بزنید و به مدت ۱۵ دقیقه بپزید. کمی سرکه روی آن برزید و حرارت را کم کنید. گوجه فرنگی خرد شده و ۳۰۰ میلی لیتر از مایع نخود را به همراه نخود اضافه کنید. خوب هم بزنید و به مدت ۲۰ دقیقه دوباره بپزید. تخم مرغ را آب پز کنید. نخود را در ظرف مناسب بکشید و تخم مرغ آب پز را روی آن بگذارید. سپس با روغن زیتون، کمی نمک و فلفل سیاه سرو کنید.
برگرفته از سایت مجله سلامت